Promet: Zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/policija.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 9. prosinca, oko 16.35 sati, u Rasinji u Ulici Andrije Palmovića 48 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,46 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Zbog neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udario je u stražnju stranu osobnog automobila Citroen francuske registarske oznake, kojim je upravljala 67 – godišnja hrvatska državljanka, a koja je prilikom uključivanja u promet s kolnog ulaza vožnjom unazad oduzela prednost prolaska Škodi. Tom prilikom došlo je do rotiranja Citroena po kolniku, dok je Škoda sletjela van kolnika u odvodni kanal te prednjom stranom vozila udarila u metalni stalak za bicikle, koji je od siline udarca odbačen u naprijed i udario u bočnu stranu osobnog automobila Renault koprivničke registarske oznake, koji je bio propisno parkiran. Vozačica Citroena je zadobila ozljede, čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću smješten je u posebne prostorije policije do otrježnjenja.  
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 9. prosinca, oko 6.10 sati, u Koprivnici, na raskrižju Ulice Ante Starčevića i Ivanjske ulice 19 – godišnja vozačica upravljala je osobnim  automobilom Renault križevačke registarske oznake u smjeru Duge ulice. Uslijed neprilagođene brzine sudarila se s osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 27 – godišnja vozačica. Protiv 19 – godišnje vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak. 

Jučer, 9. prosinca, oko 11.45 sati, u Ferdinandovcu na Trgu Slobode 64 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake prilikom nepropisnog uključivala u promet s parkirališta došlo do sudara s osobnim automobilom Bmw koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 23 – godišnji vozač. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 9. prosinca, oko 16 sati u Koprivnici na Peteranskoj cesti 49 – godišnja vozačica upravljala je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake u smjeru Peteranca. Zbog neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udarila je u stražnju stranu osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 39 – godišnji vozač, a koji se u tom trenutku nalazio zaustavljen radi zaustavljenog vozila ispred sebe. Osobni automobil VW je od siline udarca odbačen unaprijed te je prednjom stranom vozila udario u stražnju stranu osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake kojim je ispred njegovog vozila u istom smjeru upravljao 35 – godišnji vozač, a koji se nalazio zaustavljen na kolniku radi propuštanja vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera, a radi skretanja u lijevo. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 9. prosinca, oko 19.10 sati, u Koprivnici 39 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom dr. Željka Selingera u smjeru Ulice braće Radića. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa, ušao je u kružni tok te oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Audi koprivničke registarske oznake, kojim je unutar raskrižja s kružnim tokom prometa upravljao 39 – godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila