Prometna radionica za djecu predškolske dobi

Slika PU_KK/Vijesti/2013/10/PromRadKc2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer, 30. rujna, policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije i Policijske uprave održale su pričaonicu i radionicu o pravilnom ponašanju u prometu za djecu predškolske dobi u knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici.

Pričaonici je prisustvovalo petnaestoro djece predškolske dobi s kojima se razgovaralo kako se pravilno prelazi preko obilježenog pješačkog prijelaza, kako izgleda semafor i što nam on svojim bojama govori, te kako se treba kretati pješačkom stazom.

Također se razgovaralo o sigurnoj vožnji biciklom, što bicikl mora imati kako bi bio siguran za vožnju, obaveznom nošenju zaštitne kacige za bicikl te vožnji u pratnji odraslih po obilježenim biciklističkim stazama.

S djecom se razgovaralo i o pravilnom prijevozu u osobnom automobilu, korištenju dječje auto-sjedalice i gdje se djeca ne smiju prevoziti (traktorska prikolica, motocikl i prednje sjedište automobila).

Poslije održane pričaonice djeci su podijeljene bojanke koje su zajedno ispunjavali i tako još jednom ponovili ono što su naučili o sigurnom sudjelovanju u prometu.



Stranica