Prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/policija natpis3.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Jučer, 11. listopada, oko 6.50 sati, u Koprivnici mlada 20-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Frana Galovića u smjeru semaforiziranog raskrižja s Marofskom ulicom. Dolaskom do raskrižja na kojem su semafori bili postavljeni na treptajuće žuto, oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Chevrolet koprivničke registarske oznake, kojim je Ulicom Donji Banovec upravljala 49-godišnja vozačica. Tom prilikom VW je udario u stražnji lijevi dio osobnog automobila Chevrolet. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 11. listopada, oko 18.30 sati, u Križevcima 45-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Toyota križevačke registarske oznake Ulicom Petra Preradovića u smjeru raskrižja s Trgom sv. Florijana. Dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Mercedes križevačke registarske oznake, kojim je upravljao 53-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 1,70 promila i kretao se Trgom sv. Florijana u smjeru Zagrebačke ulice. Tom prilikom Mercedes je udario u bočnu stranu Toyote. Protiv oboje vozača će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
Jučer, 11. listopada, oko 20.15 sati, u Peterancu u Ulici Matije Gupca 25-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat krapinske registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine vozač je vozilom sletio van kolnika u odvodni kanal. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,73 promila te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti:

Oprezno u prometu - Poštivanje prednosti prolaska
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja postavljenih prometnih znakova i semafora na raskrižjima. Zasebno ističemo nužnost poštivanja crvenog svjetla semafora i prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“.
Ukoliko na raskrižju nema znakova koji reguliraju pravo prvenstva prolaska, riječ je o raskrižju cesta iste važnosti na kojem je vozač dužan propustiti vozilo koje mu nailazi (dolazi) s desne strane.
Također vozač vozila koje skreće ulijevo, bez obzira da li je riječ o raskrižju ili ravnoj cesti, dužan je propustiti vozilo koje mu dolazi u susret i koje zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno.

Pisane vijesti | Promet i vozila