Protuzakoniti lov i nedozvoljeno posjedovanje oružja

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili kriminalističko istraživanje nad 28 – godišnjakom zbog sumnje u počinjenjene kaznenog djela protuzakonitog lova i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili kriminalističko istraživanje nad 28 – godišnjakom zbog sumnje u počinjenjene kaznenog djela protuzakonitog lova i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Sumnja se da je osumnjičeni u razdoblju  od prosinca 2012. do ožujka ove godine u više navrata s puškom koju je nedozvoljeno posjedovao, u lovištu kod Repaša protuzakonito odstrijelio dva komada srneće divljači.

Oduzeta mu je lovačka puška s optičkim ciljnikom, nabojnik i pet komada streljiva.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja vatrenog oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“

Pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja. 

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

 
 



Stranica