Provedena preventivna akcija „Siguran Uskrs na prometnicama“

Slika PU_KK/Vijesti/2017/04/UskrsPrevAkcija_5.jpg

Foto: PU koprivničko - križevačka

Jučer, 13. travnja, od 9 do 13 sati na području PU koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija „Siguran Uskrs na prometnicama“ usmjerena na nadzor brzine kretanja, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, mobitela i dječjih autosjedalica, nadzor mladih vozača, vozača bicikala, pješaka i poštivanje obveza vozača spram pješaka.

Tijekom akcije izvršen je nadzor 72 vozila i osoba, odnosno kontrolirana su  četiri teretna vozila, 11 pješaka, 17 vozača bicikala, vozač traktora, tri vozača mopeda i motocikala i 36 osobnih vozila. U prometu su zatečena i kontrolirana dva mlada vozača, te je kod jednog utvrđen prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Utvrđeno je 15 prekršaja, od čega pet nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri vožnje tehnički neispravnim vozilom, dva prekoračenja brzine kretanja, dva nekorištenja biciklističke staze, prekršaj nekorištenja autosjedalice i prekršaja nekorištenja pomagala. Svim vozačima kod kojih su utvrđeni prekršaji izrečena su usmena upozorenja.

U sklopu preventivne akcije pregledane su i pravilno namještene tri dječje autosjedalice, a jednu radi neispravnog pojasa i nedostatka dijelova nije bilo moguće pravilno namjestiti i učvrstiti u vozilo.

Svim sudionicima u prometu podijeljeni su letci „Sretan i siguran Uskrs“, pješacima i vozačima bicikala uručeni su letci „Pješaci i biciklisti u prometu“, a sudionicima koji nisu zatečeni u kršenju prometnih propisa policijski službeni uručili su prigodne preventivne materijale (reflektirajuće trake, kemijske olovke, krpice za čišćenje naočala/vizira, stražnja svjetla za bicikle i blokove).



Stranica