Rad mobilnog tima Policijske uprave na području Policijske postaje Đurđevac

Slika /ikone/vincekovo.4.jpg

Policijski službenici provodili su preventivne i represivne aktivnosti, a sve s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja te smanjenja prometnih nesreća i stradalih osoba u prometu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u sastavu mobilnog tima od 19. do 22. listopada provodili su preventivne i represivne aktivnosti na području Policijske postaje Đurđevac, a sve s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja te smanjenja prometnih nesreća i stradalih osoba u prometu.
 
Kontrolirano je 136 vozača, a sankcionirana su 43 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega 14 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri odbijanja vađenja krvi i urina, prekršaj upravljanja motornim vozilom prije položenog vozačkog ispita, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja isteka važenja vozačke dozvole, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, dva prekršaja upravljanja neosiguranim vozilima, prekršaj ne nošenja vozačke dozvole, dva prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge i tri ostala prekršaja.
 
Izvršen je nadzor nad 33 mlada vozača, koja su počinila četiri prekršaja ( 1- nekorištenje sigurnosnog pojasa, 1- alkohol, 2-  odbijanje vađenja krvi i urina).
 
Tijekom akcije 17 vozača isključeno je iz prometa, jedan vozač je bio uhićen. Tri vozača su bila podvrgnuta testiranju na opojne droge ( dva vozača pozitivna na testu – odbili vađenje krvi i urina).
 
U petak, 20. listopada oko 18.15 sati u Virju u nadzoru cestovnog prometa zatečen je 19-godišnji vozač koji upravljao osobnim automobilom splitske registarske oznake te neovlašteno posjedovao manju količinu droge marihuane. Također, 20-godišnji putnik u vozilu neovlašteno je posjedovao manju količinu droge marihuane. Droga je oduzeta, a protiv 19 i 20-godišnja je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.
 
Nadalje, u petak, 20. listopada oko 18.40 sati u Suhoj Kataleni u nadzoru cestovnog prometa zatečen je 55-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,59 promila i prije položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom na kojem su se nalazile ne pripadajuće registarske pločice. Vozač je bio uhićen i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave.
 
Sve sudionike u prometu pozivamo na poštivanje prometnih pravila i propisa.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila