Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/foto ilustracija - pol auto.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, 27 prometnih nesreća i devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira 

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                   
U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od kojih sedam kaznenih djela općeg kriminaliteta, 19 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, dva kaznena djela iz područja kibernetičke sigurnosti i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja je prijavljeno pet osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih pet prekršaja svađe i vike, drsko ponašanje, omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika, odavanje prosjačenju i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježena je prometna nesreća s poginulom osobom, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom. 

Nadalje, tijekom vikenda od 20. do 23. listopada proveden je najavljeni pojačani nadzor prometa kojom prilikom je sankcionirano 210 prometnih prekršaja od čega 34 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem opojnih droga, 77 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor 55 mladih vozača, a isti su počinili sedam prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda utvrđena je u nedjelju, 22. listopada u 00:45 u Đurđevcu u Istarskoj ulici, kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,23 promila.

Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu evidentirana je u nedjelju, 22. listopada u 00:25 u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 138 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena je eksplozija plina. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na 100 eura.    

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečene su dvije osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti