Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/10/9458034_2226625.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su osim savjeta o sigurnom sudjelovanju u prometu dijelili i preventivne materijale  

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Tijekom prošlog tjedna Policijsku postaju Koprivnica posjetili su učenici drugog razreda Osnovne škole Drnje i područnih škola. Prilikom posjeta djeca su obišla službene prostorije koje koriste policijski službenici te im je prezentiran rad policije i službena vozila. Tom prigodom provedena je edukacija na temu sigurnosti djece u prometu s naglaskom na korištenje zaštitne kacige, sigurnosnog pojasa, upravljanje tehnički ispravnim biciklom te uvjetima za upravljanje osobnim prijevoznim sredstvom.

Policijska službenica za preventivu u dječjem vrtiću u Koprivničkim Bregima održala je edukacije u dvije vrtićke skupine. Najmlađi sudionici u prometu educirani su kako se pješaci trebaju sigurno kretati u prometu i kako se djeca prevoze u motornim vozilima.

U Osnovnoj školi u Rasinji proveden je ispitni rok za polaganje ispita - osposobljavanje za vozače bicikla. Ispitu su pristupili učenici petog, šestog i sedmog razreda, a prije pismenog dijela održana je edukacija na temu Sigurnog kretanja biciklom u prometu. Nakon pismenog dijela u suradnji s djelatnicima Hrvatskog autokluba i Auto kluba Koprivnica proveden je praktični dio ispita, a učenici koji su uspješno prošli oba dijela ispita primili su Potvrdu o osposobljenosti samostalnog upravljanja biciklom u prometu.

Nadalje, u Virju je održana info točka usmjerenu na vozače traktora, mopeda i motocikla, dok su u Svetom Petru Orehovcu i Križevcima održane info točke na  temu „4 glavne ubojice u prometu“, mladi vozači, pješaci, vozači osobnih prometnih sredstava, vozači bicikala i vozači mopeda i motocikala te vozači traktora.

Sudionici u prometu educirani su kako na siguran način sudjelovati u prometu te su im podijeljeni preventivni materijali.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa. 

Stranica