U Đelekovcu održano edukativno predavanje „Prevencija nasilja nad starijim osobama"

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/10/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predavanje je organizirano u sklopu programa "Dnevne aktivnosti za starije osobe"

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 23. listopada u Đelekovcu u prostorijama Doma Kulture "Pajo Kanižaj" policijska službenica Ureda načelnika održala je edukativno predavanje „Prevencija nasilja nad starijim osobama".

Predavanje je organizirano u sklopu programa "Dnevne aktivnosti za starije osobe", kojeg provodi Klub za starije osobe "Mariška" u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom, Općinom Đelekovec i Društvom žena Đelekovec, te su predavanju prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnica Općine Đelekovec Lara Samoščanec i predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec.

Nakon uvodnih govora, policijska službenica je na prihvatljiv način, te navodeći primjere pojasnila kako prepoznati oblike nasilja nad starijim osobama i načine kako reagirati te što poduzeti ako se nađu u takvoj situaciju. Dotaknula se i teme problematičnih ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju koji znaju često biti okidač nasilja nad starijim osobama.

Također, prisutni su upoznati s raznim modalitetima prijevara i krađa, kada počinitelji iznošenjem lažnih prilika i/ili osobnih podataka stječu protupravnu imovinsku korist na štetu osoba starije životne dobi. Kroz prezentaciju različitih primjera kriminalnog ponašanja pojedinaca, naglašena je potreba poduzimanja različitih mjera samozaštite u svakodnevnim prilikama i situacijama.

Sudionici edukacije iskazali su zadovoljstvo predavanjem policijske službenice. Ovakve i slične interakcije policije i građana izuzetno su korisne i važne, a zainteresiranost krajnjih korisnika samo potvrđuje činjenicu koliko su ovakve teme dobrodošle.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica