Radionica u OŠ „Ljudevita Modeca“ u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/lj.modec.8.5.(2).300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 8. svibnja, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko –križevačke održali su edukativnu radionicu u OŠ „Ljudevita Modeca“ u Križevcima, za učenike 4b razreda, 21 učenik. Radionici je bila nazočna učiteljica i socijalni pedagog škole.

Sama radionica koncipirana je na način da su u prvotnom dijelu radionice djeca educirana glede vršnjačkog nasilja, pojmovno određenje, vrste nasilja, načini počinjenja, primjeri iz prakse, rješavanje međuvršnjačkih sukoba, tolerancija. Djeca su podijeljena u grupe, gdje su radili na zadacima koji su u svojoj naravi imali slučajeve vršnjačkog nasilja, te određena, unaprijed pripremljena pitanja, koja impliciraju na vršnjačko nasilje, nasilje putem modernih elektroničkih tehnologija, što učiniti, kako se djeca osjećaju, kome bi se i da li bi se obratili i dr. 

Nakon toga djeci je prikazan film, video uradak vezan uz zlostavu putem elektroničkih medija, koji vrlo jasno prikazuje način na koji djeca koriste društvenu mrežu Facebook, koje podatke unose u istu, te koje opasnosti vrebaju za njih. 

Također, održana je edukacija vezano uz Internet, društvene mreže, osobne podatake, što trebaju objavljivati, odnosno što se može na Facebooku, što nikako ne, te da nipošto ne prihvaćaju za prijatelje osobe, odnosno profile koje ne poznaju jer se iza NN profila mogu kriti osobe sa lošim namjerama (pedofili, osobe koje iz žele psihički maltretirati, neumjesno se šaliti sa njima, ukrasti im osobne podatke i dr.). 

Djeci su prikazani neki video klipovi,  koji se odnose na mišljenja njihovih vršnjaka o zlostavi putem Interneta.



Stranica