Rezultati 24-satne akcije nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu

Slika /ikone/policajac-stop palica.jpg

Tijekom provedbe akcije sankcionirana su 63 prometna prekršaja, od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

Od 7. do 8. svibnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija „Pojačani 24-satni nadzor alkohola i droga“ usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu.
 
Tijekom provedbe akcije sankcionirana su 63 prometna prekršaja, od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 8. svibnja, u 4.15 sati, u  Koprivnici, na Ivanjskoj cesti, kod vozača rođenog 2005. godine, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima “B” kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,96 promila te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.
 
Tijekom akcije iz prometa je isključeno 13 vozača te je oduzeto 10 vozačkih dozvola. Nadalje, zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a mladi vozači prouzročili su dvije prometne nesreće (prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i prometna nesreća s materijalnom štetom).
 

Pisane vijesti | Promet i vozila