Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 190 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od  6. do 9. svibnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i devet s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su jednu prometnu nesreću, a mladi vozači tri prometne nesreće.

Sankcionirano je 190 prometnih prekršaja od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 8. svibnja, u 4.15 sati u  Koprivnici, na Ivanjskoj cesti, kod vozača rođenog 2005. godine, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima “B” kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,96 promila te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju 8. svibnja, u 2.58 sati, u Bojnikovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 119 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Nadalje, kontrolirano je 58 mladih vozača. Mladi vozači su počinili sedam prometnih prekršaja te prouzročili tri prometne nesreće.

Dobro je podsjetiti

Ovim putem ukazujemo svim vozačima na povećanje prisutnosti u prometu mopeda, motocikala, traktora i bicikala te apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice onih koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska i prilagodbu brzine kretanja uvjetima, karakteristikama i stanju prometnice, gustoći prometa, vremenskim prilikama i vidljivosti.

Apeliramo na vozače da se prije vršenja radnji vozilom u prometu, kao što su pretjecanje, skretanje i uključivanje u promet uvjere da se radnja može sigurno izvesti bez opasnosti za sve sudionike u prometu.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, posebnu pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila i upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava kao i nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima,  nazoru mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala te nazoru recidivista.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila