Tjedna informacija za 2. do 8. svibnja 2022. godine

Slika /ikone/Policija2.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 36 kaznenih djela, 21 prometna nesreća, pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira i dva požara na građevinskim objektima

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je 36 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 23 kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i dva kaznena djela iz sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 18 osoba.
Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene tri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja tuče, svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja i prekršaj davanja pića pijanoj osobi. Prekršajno je prijavljeno šest osoba. 

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježena je 21 prometna nesreća, od kojih prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 20 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 115.500 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja