Rezultati 24-satne akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ikone/alkometar.jpg

Tijekom akcije utvrđeno je 70 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom, 19./20. lipnja, od 7 do 7 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je 24-satna akcija nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.
 
Tijekom akcije utvrđeno je 70 prometnih prekršaja od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem. (0,50 do 1,00 promil, osam prekršaja, od 1,00 do 1,50 promila sedam prekršaja i više od 1,50 promila šest prekršaja.
 
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima bio je uhićen jedan vozač. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određena mjera opreza zadržavanje u trajanju od pet dana i predan je u zatvor u Bjelovaru.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 19. lipnja, u 19.45 sati, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu, kod 39-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 4,11 promila.
 
Zatečena su dva vozača kako upravljaju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje na području Postaje prometne policije Koprivnica i Policijske postaje Đurđevac.
Osim navedenih prekršaja, sankcionirani su i prekršaji prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (19), nekorištenja sigurnosnog pojasa (10) i nepropisnog korištenja mobitela (2).
Tijekom akcije zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao vozač pod utjecajem alkohola.
 
Građani su imali mogućnost uključivanja u rečenu akciju na način da predlože lokacije za vršenje nadzora vozača. Građani su se odazvali ovom pozivu, na čemu im zahvaljujemo, i predložili su 10 lokacija za nadzor vozača. Sve su predložene lokacije bile prihvaćene. Na rečenim lokacijama izvršen je nadzor 13 vozača i  utvrđeno je 11 prekršaja od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila