Rezultati akcije "Mir i dobro" od 11. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine

Slika /ikone/mir i dobro copy.jpg

Tijekom provedbe akcije nisu zaprimljene dojave o ozljeđivanju osoba od uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko - križevačka je od 11. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine, na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju zabilježena su tri prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja i jedno kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Ukupno su prijavljene četiri osobe.

Za dva počinjena prekršaja nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava prijavljene su četiri osobe.

Policijski službenici oduzeli su dva komada oružja, 279 komada streljiva i 611 komada pirotehničkih sredstava.

Tijekom provedbe akcije nisu zaprimljene dojave o ozljeđivanju osoba od uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.

Pisane vijesti