Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Policija.kc.2.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, 15 prometnih nesreća, dva požara na građevinskim objektima i jedna eksplozija plina

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA       
                                      
U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja maloljetničke delinkvencije. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega dva prekršaja svađe i vike i tri prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 5. do 8. siječnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 103 prometna prekršaja, od čega 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Dva vozača su bila smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, te su dva vozača bila uhićena.

Izvršen je nadzor nad 44 mlada vozača, a isti su počinili 11 prometnih prekršaja (prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i devet ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 7. siječnja u 04.00 sata u mjestu Gornji Frodovec, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,17 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 6. siječnja u 00.12 sati u Reki, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 134 kilometra na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima i jedna eksplozija plina. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 21.700 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečene su tri osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti