Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policajac01.jpg

Dana 12./13. svibnja, od 16 do 6 sati na području Policijske uprave koprivničko -križevačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača“.

Foto: Ilustracija 

Dana 12./13. svibnja, od 16 do 6 sati na području Policijske uprave koprivničko -križevačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača“. Akcija je provedena u suradnji s Policijskom upravom virovitičko -podravskom, varaždinskom, međimurskom i krapinsko - zagorskom. 

U akciji je utvrđeno 37 prekršaja, od čega 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (od 0,51 do 1,00 – dva prekršaja, od 1,01 do 1,50 – četiri prekršaja, iznad 1,50 – šest prekršaja i jedno odbijanje alkotestiranja. 

Od ukupno 130 kontroliranih vozača, izvršena je kontrola 11 žena, te je kod dvije žene utvrđen prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provođenja akcije u prekršaju upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola zatečena su tri počinitelja prekršaja u povratu. 

Tijekom provođenja akcije za sedam vozača bio je određen smještaj u posebnu prostoriju do otrježnjenja, a uhićena su bila četiri vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su isti bili kažnjeni kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima AM i B kategorije. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu u 17.40 sati u Đurđevcu, kada je vozač hrvatski državljanin (1982),upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od2,94 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a koju je prouzročila vozačica osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg.



Stranica