„Sigurno u prometu“ – edukacija učenika

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/prom.mladež.300.gif

U četvrtak, 10. svibnja, u Koprivnici u OŠ A. Nemčić Gostovinski prilikom sudjelovanja u akciji "Sigurno biciklom u prometu", učenicima petih razreda (njih oko 100 – njak ) održano je edukativno predavanje u kojem su obrađene sljedeće teme: sigurno kretanje biciklista u prometu s posebnim naglaskom na

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 10. svibnja, u Koprivnici u OŠ A. Nemčić Gostovinski prilikom sudjelovanja u akciji "Sigurno biciklom u prometu", učenicima petih razreda (njih oko 100 – njak ) održano je edukativno predavanje u kojem su obrađene sljedeće teme: sigurno kretanje biciklista u prometu s posebnim naglaskom na potrebu korištenja sigurnosne kacige, prometni znakovi i znakovi koje daje policijski službenik u raskrižju, tehnička ispravnost bicikla i mogućnost i način registracije bicikla. 

Nakon teoretskog dijela, učenici su pristupili vožnji biciklom na poligonu postavljenom od strane AK Koprivnica.  Nakon uspješno položene vožnje na poligonu, učenici su primili Potvrde o osposobljenosti upravljanja biciklom. Tijekom mjeseca svibnja u svim osnovnim školama na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provest će se teoretski i praktični dio osposobljavanja učenika petih razreda za što sigurnije sudjelovanje u prometu u svojstvu vozača bicikla.



Stranica