„Nisi sam“ – edukativna radionica za učenike u Kalinovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/kalinovac.1.14.5.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 11. svibnja, u Kalinovcu,  u OŠ „Ivan Lacković Croata“, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke, održali su radionicu za učenike 7. razreda  u sklopu provođenja projektnih aktivnosti „NISI SAM“ – prevencija vršnjačkog nasilja i nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija.

Radionici su bili nazočni i djelatnici Ravnateljstva policije, Ureda Glavnog ravnatelja policije, g. Mato Blažanović, g. Miroslav Puž i gđica Ivana Modrić. 

Učenicima, te razrednici i pedagoginji škole, predočeni su interaktivni sadržaji, kraći video klipovi, fotografije, prezentacije, sve glede sprječavanja vršnjačkog nasilja, prepoznavanja istog, pravovremene reakcije, zajedno su donijeti određeni zaključci – kako je nasilje apsolutno neprihvatljiv oblik ponašanja, rješavanja problema, te da se isti mogu i moraju na drugačiji način „sanirati“, razgovorom, odmicanjem od fokusa problema kada je u ekspanziji, nikako nasilnim modalitetom, a svako nasilje potrebno je prijaviti, pomoći sebi, drugima. 

Također, učenici su upoznati sa načinom funkcioniranja društvene mreže „Facebook“, s aspekta sigurnosti, zaštite osobnih podataka, koje podatke ne bi smjeli objavljivati, fotografije, te da nikada ne stupaju u kontakt sa osobama koje su im nepoznate, dakle da izbrišu prijatelje na FB za koje ne znaju tko su. Iza takvih profila, mogu se kriti osobe koje imaju loše nakane prema djeci, odrasle osobe koje imaju seksualne sklonosti prema djeci, ponekad i vršnjaci koji se „šale“ na neprimjeren način, način koji može povrjeđivati druge.



Stranica