Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/alkohol čaša.bmp

U četvrtak, 9. lipnja, od 16 do 22 sata na području Policijske uprave provedena je akcija „Nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga“.   

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 9. lipnja, od 16 do 22 sata na području Policijske uprave provedena je akcija „Nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga“. 

Tijekom akcije su alkotestirana 163 vozača od čega 15 mladih vozača. U akciji je utvrđeno 48 prekršaja od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima od utjecajem alkohola. 

Najviše vozača upravljalo je vozilima pod utjecajem alkohola iznad 1,50 g/kg (10), a potom pod utjecajem alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg (8). Najmanje vozača upravljalo je vozilima pod utjecajem alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg (2). Pod utjecajem alkohola bio je jedan mladi vozač, a kod istog je utvrđena koncentracija alkohola iznad 1,50 g/kg. 

Najveća koncentracija alkohola tijekom akcije utvrđena je u 19 sati na cesti Trema – lemeš Križevački kada je 51 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,87 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornih vozila tijekom akcije utvrđena je u 19.15. sati u Starogradskoj ulici u Starigradu kada je 44 - vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,34 promila. 

Tijekom provođenja akcije u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bio je smješten jedan vozač bicikla. Uhićen je bio jedan vozač osobnog automobila, protiv kojeg će se danas, 10. lipnja, provesti žurni prekršajni postupak. 

Tijekom akcije zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom zbog nepropisnog skretanja i u kojoj sudionici nisu bili  pod utjecajem alkohola. 



Stranica