Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela te vozača mopeda i motocikala

Slika /ikone/Policija.kc.2.jpg

Sankcionirano je 75 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

U utorak, 20. srpnja 2021. godine, Policijska uprava koprivničko-križevačka, u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom, provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela te vozača mopeda i motocikala.

U akciji je izvršen nadzor 115 vozača. Sankcionirano je 75 prometnih prekršaja, od čega 31 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane putnika, četiri prekršaja nepropisnog prijevoza djece u vozilima, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige. Jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja izmjerena je u 17.25 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabno, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 98 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 58-godišnjeg vozača koji je u Velikoj Mučnoj u 19.25 sati upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,51 promila pri čemu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Ističemo i 29-godišnjeg vozača koji je u 22.25 sati u Zablatju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila.

Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a istu je izazvao vozač bicikla pod utjecajem alkohola koji je pritom lakše ozlijeđen.

Pisane vijesti | Promet i vozila