Rezultati akcije nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Slika PU_KK/Vijesti/Pojas.jpg

U akciji je sankcionirano ukupno 88 prometnih prekršaja, od čega 67 prometnih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirano je 66 osoba, dok je zbog nepropisnog prijevoza djece sankcionirana jedna osoba.   

Foto: Ilustracija

U srijedu, 9. rujna, od 10 do 14 sati, Policijska uprava koprivničko-križevačka, u suradnji s Policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom i virovitičko-podravskom, provela je akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“.

Tijekom akcije nadziralo se korištenje sigurnosnog pojasa od strane svih odraslih osoba u vozilima, ali i pravilan prijevoz djece u vozilima (da li su smještena u odgovarajuće sjedalice i da li su vezane sigurnosnim pojasevima). 

U akciji je sankcionirano ukupno 88 prometnih prekršaja, 67 prometnih prekršaja odnosilo se na nekorištenja sigurnosnog pojasa, od čega su izdana 52 pisana upozorenja). Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirano je 66 osoba, dok je zbog nepropisnog prijevoza djece sankcionirana jedna osoba. 

Tijekom akcije je zabilježena jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Koprivnici u kojoj su sudionici nesreće koristili sigurnosne pojaseve. 

Tijekom akcije, od težih prekršaja, sankcionirano je pet prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, jedno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, jedno upravljanje neregistriranim vozilom, te jedno upravljanje tehnički neispravnim vozilom. 



Stranica