Rezultati akcije nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika /ikone/policija 2019. -1.jpg

Od 14. do 20. listopada na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa

Foto: Ilustracija

Od 14. do 20. listopada na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 110 teretnih vozila i šest autobusa. Ukupno su utvrđena 23 prekršaja vozača teretnih vozila od kojih dva prekršaja vezanih uz pretovar, tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela, prekršaj nepropisnog parkiranja, dva prekršaja nepoštivanja prometnog znaka iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama te sedam prekršaja iz oblasti Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.
 
Vozači teretnih vozila tijekom pojačanog nadzora sudjelovali su u dvije prometne nesreće s materijalnom štetom od kojih je u jednoj prometnoj nesreći vozač teretnog vozila evidentiran kao počinitelj prometne nesreće, a ista se dogodila uslijed nepoštivanja svjetlosnog znaka.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila