Rezultati akcije nadzora tzv. "četiri glavne ubojice u prometu"

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 29 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2023. godine, od 16 do 20 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor na četiri ubojice u prometu.
 
Sankcionirano je 29 prometnih prekršaja od čega pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 19.15 sati u Virju, kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,33 promila, nakon čega je bio uhićen.
 
Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je u 16.22 sati u mjestu Bukovje Križevačko kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 100 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.
 
Tijekom navedenog nadzora zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.
 
U sklopu predstojećeg vikenda policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka, recidivista, te korištenje zimske opreme. Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 
Tijekom pojačanog nadzora, na području Policijske postaje Križevci 28./29. siječnja 2023. godine provesti će se akcija nadzor vozača pod utjecajem alkohola te mladih vozača.

Pisane vijesti | Promet i vozila