Rezultati akcije "Poštujte naše znakove"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/08/školska-jedinica.300.gif

Putem edukativnih predavanja djeca su upoznata s načinom kretanja pješaka i biciklista, uređajem za davanje svjetlosnih znakova, znacima što ih koriste policijski službenici prilikom fizičke regulacije prometa, korištenju sigurnosnog pojasa, te ponašanju u školskim autobusima. 

Foto: Ilustracija

Tijekom rujna i listopada, za vrijeme provedbe akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenici održali su edukativna predavanja u 24 osnovne škole s pripadajućih 67 područnih škola.  Djeca su tom prilikom upoznata sa sigurnim načinom sudjelovanja u prometu.

Edukativna predavanja na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu  održana su u 164 razreda, od čega 102 prva razreda, 17 drugih razreda, 25  trećih razreda i 20 četvrtih razreda.

Predavanjima je prisustvovalo 1659 djece, od čega 1 156 učenika prvih razreda, 323 učenika drugih razreda, 103 učenika trećih razreda i 77 učenika četvrtih razreda osnovnih škola.

Putem edukativnih predavanja djeca su upoznata s načinom kretanja pješaka i biciklista, uređajem za davanje svjetlosnih znakova, znacima što ih koriste policijski službenici prilikom fizičke regulacije prometa, korištenju sigurnosnog pojasa,  te ponašanju u školskim autobusima.

U svim školama postavljeni su plakati „Poštujte naše znakove”, dok su učenicima prvih razreda podijeljeni reflektirajući prsluci.

Tijekom mjeseca rujna policijski službenici za preventivu u cestovnom prometu bili su prisutni na sedam roditeljskih sastanaka roditelja djece prvih razreda osnovne škole i tom prilikom upoznali roditelje o načinu sigurnog sudjelovanja njihove djece u prometu.

Tijekom srpnja i kolovoza izvršen je pregled stanja cestovne infrastrukture i prometne signalizacije u zonama osnovnih škola, ali i srednjih škola i dječjih vrtića, kojom prilikom su uočena četiri nedostatka koji su se odnosili na dotrajalu prometnu signalizaciju, a koji nedostaci su otklonjeni prije početka školske godine.

Tijekom mjeseca rujna vršen je pojačani nadzor prometa u zonama škola, kojom prilikom su utvrđena četiri prekršaja. Vozači su bili sankcionirani poradi nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela i upravljanja vozilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole. 



Stranica