Rezultati nadzora brzine kretanja vozila i nadzora kretanja vozača mopeda i motocikala

Slika PU_KK/Vijesti/2013/05/multanova.300.gif

Jučer, 20. svibnja, od 14 do 22 sata, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila i nadzor kretanja vozača mopeda i motocikla.”

Foto: Pu koprivničko - križevačka   

Jučer, 20. svibnja, od 14 do 22 sata, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provedena je  preventivno - represivna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila i nadzor kretanja vozača mopeda i motocikla.”

U akciji je ukupno utvrđen 21  prekršaj, od čega 14 prekršaja nepropisne i neprilagođene brzine, dva prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola (koncentracije iznad 1,5 g/kg), jedan prekršaj nepoštivanja crvenog svijetla na pružnom prijelazu, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i tri ostala prekršaja vozača. Kontrolirano je 34 vozača od čega 10 vozača mopeda i jedan vozač motocikla. Vozači mopeda i motocikala nisu zatečeni u prekršaju.

Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja u naselju od 20 do 30 km/h (10 prekršaj), prekoračenja od 30-50 km/h (dva prekršaja) i jedan prekršaj prekoračenja brzine iznad 50 km/h. Također, zabilježen je jedan prekršaj prekoračenja brzine van naselja od 10 do 30 km/h.

Najveća brzina zabilježena je u 16.44 sati kod vozača osobnog automobila u Novigradu podravskom u Virovskoj ulici, a iznosila je 110,7 km/h iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h.

Tijekom provođenja akcije  zabilježena je jedna  prometna nesreće u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Tijekom akcije vozačima su dijeljeni privjesci za ključeve i leci sa savjetima o poštivanju ograničenja brzine kretanja vozila.



Stranica