Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U vremenskom razdoblju od 18. do 20. studenog 2011.g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija 

U vremenskom razdoblju od 18. do 20. studenog 2011.g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja. 

Ukupno je poduzeto 113 represivnih mjera, od čega 37 prekršaja prekoračenja brzine, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja odnosilo se na tehničku neispravnost vozila i jedno upravljanje vozilom pod zabranom. Iz prometa su isključena tri vozila i 19 vozača, dok je sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu ostvarena jedna aktivnost. 

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je u nedjelju 20. studenog 2011. g. u 3.35 sati, kada je vozač hrvatski državljanin (1971) u Križevcima, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen i doveden nadležnom prekršajnom sudu, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 4 000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od sedam. 

Najveća izmjerena brzinakretanja izmjerena je u petak 18. studenog 2011.g. u 14.40 sati, kada je vozač hrvatski državljanin u Koprivnici, upravljao osobnim automobilom brzinom od 105 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.           

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otrježnjenja, smješteno je bilo sedam osoba, dok je  sedam vozača uhićeno. 

Protiv šest uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni s novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilima B kategorije i kaznom uvjetnog i bezuvjetnog zatvora. 

Tijekom spomenutog razdoblja zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. Lake tjelesne ozljede zadobio je vozač osobnog automobila. 

U sklopu provođenja navedenih aktivnosti u petak 18. studenog 2011.g. u vremenu od 13 do 19 sati provedena je akcija nadzora brzine kretanja, kojom prilikom je utvrđeno 19 usmjerenih aktivnosti.



Stranica