Svjetski dan sjećanja na žrtve stradale u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2011/11/Poginuli-u-prom.20.11.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Tijekom jučerašnjeg dana u Koprivničkom Ivancu održano je centralno obilježavanje „Svjetskog dana sjećanja na stradale u prometu“, koji se u Velikoj Britaniji obilježava od 1993.g., a od 2005.g. u cijelom svijetu. 

U Župi Sv. Ivana Krstitelja u Koprivničkom Ivancu održana je sveta misa za sve poginule u prometu, nakon čega su kod centralnog križa na mjesnom groblju upaljeni lampaši u znak sjećanja na sve tragično preminule u prometu u obliku srca i brojem smrtno stradalih osoba na području Republike Hrvatske tijekom 2010. godine. 

Prigodnim govorom svima prisutnima obratio se član udruge obitelji osoba stradalih u prometu za područje Koprivničko - križevačke županije g. Josip Novoselec. Uz prigodne govore i riječi potpore obiteljima čiji su članovi tragično stradali u prometnim nesrećama, prisutnima su se obratili vlč. Ninoslav Tkalec, predstavnik Općine Koprivnički Ivanec i policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica Aleksandra Krnjašić.   

Nakon čitanje stihova iz knjige Nenada Marinca „I nebo je plakalo“, dirljiv trenutka bio je izvođenje Pjesme rastanka od strane tamburaša i sviranje Tišine na trubi.   



Stranica