Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 2. do 5. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 147 prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 5. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko -  križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 147 prekršaja.

Utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam  upravljanja tehnički neispravnim vozilom, šest upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri nekorištenja svjetala na vozilu, tri upravljanja neregistriranim vozilom, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i dr.

U posebnoj prostoriji, do prestanka djelovanja opojnog sredstva, zadržano je sedam vozača, dok je jedan vozač uhićen.

Iz prometa su isključena 22 vozača, od čega 16 vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola, te pet vozila. Utvrđen je prekršaj iz Zakona o obveznom osiguranju  u prometu, 12 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Zabilježeno je kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ iz čl. 308. Kaznenog zakona. Utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 3. prosinca, u 1.10 sati u Goli, kada je 63 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,30 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Tijekom vikenda zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.

Vožnja pod utjecajem alkohola zabilježena je kao uzrok događanja jedne prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama i prometne nesreće s materijalnom štetom, dok je vožnja neprilagođenom brzinom zabilježena kao uzrok događanja tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.



Stranica