Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 17. do 19. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 83 prekršaja.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 17. do 19. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđena su 83 prekršaja.   

Utvrđeno je 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja prekoračenja brzina kretanja, osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, šest prekršaja nepropisnog parkiranja, pet prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, pet prekršaja upravljanja osobnim automobilima snage motora veće od 80 kW (mladi vozači) i dr.   

Iz prometa je isključen 21 vozač, od čega 14 vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola, pet mladih vozača i dva vozača poradi upravljanja vozilima za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima. Iz daljnjeg prometovanja isključeno je šest vozila.    

 Protiv vozača koji su za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije zatečeni kako upravljaju osobnim automobilima, biti će podnesene kaznene prijave poradi počinjenih kaznenih djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.  

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otriježnjenja smješteno je bilo sedam vozača, dok su tri vozača bila uhićena, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorije.  

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 18. veljače, u 23.30 sati u Ulici Ivana Sabolića u Koprivnici gdje je hrvatski državljanin (1992) upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,44 g/kg. Vozač je bio  smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od  5 600 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci. 

Tijekom vikenda zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega, dvije nesreće s  ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Uzroci događanja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama bili su oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno uključivanje u promet. 



Stranica