Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policajac01.jpg

Tijekom vikenda, od 30. ožujka do 1. travnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 30. ožujka do 1. travnja,  na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja. 

U tom razdoblju zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom i prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene. Prometne nesreće dogodile su se uslijed neprimjerene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. 

Policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja vozila, vožnju neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor nepropisnog pretjecanja, upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala i bicikala te kretanje pješaka. 

Utvrđeno je 105 prometnih prekršaja, od čega 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja odnosilo se na prekoračenja brzine kretanja, devet oduzimanja prednosti prolaska, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja tehničke neispravnosti vozila, tri nekorištenja zaštitne kacige, dva nepropisna pretjecanja, dva nepropisna parkiranja  i dr. Iz prometa je isključeno sedam vozila i 25 vozača, a utvrđena su i tri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 30. ožujka, u 0.40 sati na Trgu Karla Lukaša u Svetom Ivanu Žabno kada je 57 - godišnji vozač upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 2 500 kuna i zabranom upravljanja vozilima F kategorije dva mjeseca. 

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u petak, 30. ožujka, u 9.55 sati u Dravskoj ulici u Ferdinandovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 109 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h. 

U posebnim prostorijama do otrježnjenja zadržan je 10 osoba a jedna osoba je  uhićena. Protiv jednog vozač proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanim kaznom i zabranom upravljanja vozilima F kategorije.



Stranica