Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Prometna policija Policijske uprave je tijekom vikenda, od 12. do 14. listopada, u nadzoru prometa utvrdila 93 prometna prekršaja. Iz prometa je isključeno 10 vozila i 26 vozača

Foto: Ilustracija

Prometna policija Policijske uprave je tijekom vikenda, od 12. do 14. listopada, u nadzoru prometa utvrdila 93 prometna prekršaja. Iz prometa je isključeno 10 vozila i 26 vozača.

Od četiri zabilježene prometne nesreće u jednoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok je u tri prometne nesreće zabilježena materijalna šteta.

Utvrđen je 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, a u posebnim prostorijama do otrježnjenja su zadržane četiri osobe, zbog postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Jedna je osoba uhićena i dovedena na žurni prekršajni postupak, u kojem je kažnjena novčanom kaznom i zabranom upravljanja vozilom B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 14. listopada, u 3.30 sati kada je 17 – godišnji vozač u Molvama upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,55 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Od ukupno 93 prometna prekršaja, utvrđena su četiri prekršaja vožnje brzinom veće od dopuštene, sedam oduzimanja prednosti prolaska, pet neregistriranih vozila, šest tehničkih neispravnosti vozila, prekršaj nekorištenja zaštitne kacige, dva upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Utvrđeno je i pet prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.



Stranica