Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2014/kapa,palica.bmp

Utvrđeno je 158 prometnih prekršaja, od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 48 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 7. o 10. veljače, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. U ovim nesrećama četiri osobe su lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno mimoilaženje, oduzimanje prednosti prolaska i nedozvoljena udaljenost od desnog ruba kolnika. Jedan vozač koji je prouzročilo prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola.

Utvrđeno je 158 prometnih prekršaja, od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 48 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnim prostorijama za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je šest vozača, jedan je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u petak, 7. veljače, u 23.40 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, kada je 50 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,31 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Najveće brzine izmjerene su u petak, 7. veljače, u 13.15 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu i u 14.45 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom gdje su dva vozača osobnih automobila zatečeni da njima upravljaju brzinom od 100 km/h, iako je brzina ograničena na 60 km/h.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozači su dužni brzinu svojih motornih vozila uskladiti s prometnim propisima odnosno prometnim znacima. Podsjećamo da je brzina u naselju prometnim propisom ograničena na 50 km/h, a van naselja na 90 km/h. Ističemo da su vozači dužni prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na i oko kolnika.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica