Tjedna informacija za 3. do 9. veljače 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježena su 42 kaznena djela, od čega devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i 29 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 11 fizičkih i jedna pravna osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježena su 42 kaznena djela, od čega devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i 29 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 11 fizičkih i jedna pravna osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja, od čega dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, dva prekršaja svađe i vike, dva prekršaja odnosila su se na prosjačenje, jedan prekršaj tučnjave i prekršaj davanja pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno 11 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je deset prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je sedam osoba. Lakše su ozlijeđena četiri vozača osobnih automobila i tri putnika u automobilima.

 ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je pet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je šest osoba.

Zatečena su dva maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na klizavom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom kolniku kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica