Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Utvrđeno je 109 prometnih prekršaja, od čega 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 24 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 28. do 31. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri nesreće s materijalnom štetom. U navedenoj prometnoj nesreći dvije osobe su lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet vožnjom unatrag, nepropisno skretanje i nepropisno pretjecanje.  Pod utjecajem alkohola bila su dva vozača koji su prouzročili prometne nesreće s materijalnom štetom.

Utvrđeno je 109 prometnih prekršaja, od čega 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 24 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

Tijekom vikenda u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Uhićena su dva vozača, a protiv  jednog je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 29. ožujka, u 2.20 sati u Ulici Stjepana Radića u Đurđevcu, kada je 18 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,37g/kg, te je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u  subotu, 29. ožujka, u 17.33 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici, kada je vozač upravljao teretnim automobilom brzinom od 101 km/h,  iako je u brzina ograničena na 50 km/h.


Dobro je podsjetiti

Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su skretanje i pretjecanje, potrebno se uvjeriti da se rečene radnje mogu izvršiti na siguran način.

Podsjećamo na obavezno uključivanje pokazivača smjera pri promjenama smjera kretanja vozila.

Ukazujemo na nužnost prilagođavanja brzine kretanja vozila karakteristikama ceste, stanju kolnika, prometnoj signalizaciji, gustoći prometa i svim događanjima na i uz kolnik.

Opetovano apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.



Stranica