Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Utvrđeno je 89 prometnih prekršaja, od čega 12 upravljanja pod utjecajem alkohola i 20 nepropisnih i neprilagođenih brzina.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 9. do 12. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže i jedna lakše ozlijeđena. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su vožnja neprilagođenom brzinom, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisna vožnja unazad i nepropisno skretanje. Vozači koji su prouzročili prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

Utvrđeno je 89 prometnih prekršaja, od čega 12 upravljanja pod utjecajem alkohola i 20 nepropisnih i neprilagođenih brzina.

U posebnim prostorijama za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je pet vozača. Četiri vozača su uhićena, a protiv dva su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama uvjetnog zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u petak, 9. svibnja, u 18.05 sati u Ulici braće Radić u Sigecu, kada je 64 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,11 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa očitana je u petak, 9. svibnja, u 15.14 sati u Ulici Vladimira Nazora u Budančevici, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 93 km/h, iako je u brzina ograničena na 50 km/h.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozače motornih vozila podsjećamo da brzinu kretanja vozila usklade s postavljenim prometnim znacima ograničenja brzina kretanja vozila, ali i gustoći prometa, stanju kolnika (mokar, klizav), atmosferskim prilikama, karakteristika kolnika (zavoj, raskrižje) i prometnim znacima kojima se ukazuje na obilježeni pješački prijelaz, oštar zavoj, nailazak na radove na prometnicama i drugo.

Apeliramo na vozače traktora da se prilikom uključivanja u promet, skretanja i obilaženja uvjere da ove radnje mogu obaviti na siguran način, kako ne bi u opasnost doveli sebe i ostale sudionike u prometu. Obzirom na učestale kišne padaline podsjećamo vozače traktora da po završetku poljoprivrednih radova, a prije uključivanja promet na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom uklone blato s kotača vozila.

Sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, pozivamo da se prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanje, obilaženje, mimoilaženje, skretanje, uključivanje u promet, vožnja unatrag) uvjere da radnju mogu izvršiti na siguran način, odnosno da izvođenjem određene radnje neće ugroziti sebe, druge sudionike u prometu ili tuđu imovinu.



Stranica