Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2014/prometni_policajac02.jpg

Policijski službenici sankcionirali su 85 prometnih prekršaja, od čega 14 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 19 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 29. do 31. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih jedna s lakše ozlijeđenom osobom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisna vožnja unatrag. Vozač pod utjecajem alkohola prouzročio je jednu nesreću s materijalnom štetom.

Policijski službenici sankcionirali su 85 prometnih prekršaja, od čega 14 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 19 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je  pet vozača. Dva su vozača uhićena te su protiv njih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja vozilima B i AM kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 31. svibnja, u 0.15 sati u Ulici Mevedička u Novom Virju, kada je 51 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,65 promila.  Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 30. svibnja, u Koprivničkoj ulici u Glogovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 91 kilometar na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Također, skrećemo pozornost vozačima mopeda i motocikala na povećanu pozornost u prometu, posebice u dijelu poštovanja prometnih znakova i propisa vezanih uz brzinu kretanja, pretjecanje i korištenje zaštitne kacige.

Bicikliste molimo da za svoje kretanje obvezno koriste postojeće biciklističke staze, te da kolnik prelaze na obilježenom prijelazu biciklističke staze preko ceste nakon što se uvjere da ju mogu sigurno prijeći.



Stranica