Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2015/09/prometni_policajac02.jpg

Sankcionirano je 145 prometnih prekršaja, od čega 37 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 18 upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, 11. do 13. rujna, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježene su četiri prometne nesreće, od kojih jedna nesreća s ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U nesrećama je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina i oduzimanje prednosti prolaska.

Sankcionirano je 145 prometnih prekršaja, od čega 37 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 18 upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je sedam vozača. Uhićen je jedan vozač protiv kojeg je proveden žurni prekršajni postupak i predan je na izdržavanje kazne zatvora u bjelovarski zatvor.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 12. rujna, u 20.05 sati u Lepavini, kada je 30 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,91 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u nedjelju, 13. rujna, u 12.23 sati u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 101 kilometar na sat, iako je ona ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, podsjećamo da su dužni poštivati prometne znakove kojima se regulira pravo prednosti prolaska kroz raskrižja, a osobito su dužni postupiti po prometnom znaku „Obavezno zaustavljanje“.

Kako će građani tijekom predstojećeg tjedna obavljati poslove vezane uz berbu vinograda, ponovno ukazujemo na opasnosti upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, te apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima.

Posebno ističemo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima na cesti pod utjecajem alkohola odnosno nakon konzumacije alkoholnih pića.

Tijekom predstojećeg tjedna u prometu se očekuje veći broj traktora i motocikala, te njihove vozače molimo da prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanje, skretanje, uključivanje u promet, vožnja unatrag) vode računa o sigurnosti ostalih sudionika u prometu, te da ne započinju s vršenjem radnji u prometu ukoliko ih ne mogu sigurno izvesti. Također ih molimo da ne upravljaju ovim vozilima ukoliko ne posjeduju odgovarajuću vozačku dozvolu i da ne upravljaju tehnički neispravnim, neregistriranim i neosiguranim vozilima.

Sve vozače molimo za povećan oprez u zonama škola, a posebice da smanje brzinu kretanja i obavezno propuste djecu koja prelaze cestu na obilježenim pješačkim prijelazima.



Stranica