Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/01/prometni_policajac02.jpg

Policijski službenici sankcionirali su 109 prometnih prekršaja, od čega 29 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 26. do 28. veljače, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško i dvije osobe lakše ozlijeđene. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bio je jedan vozač.

Policijski službenici sankcionirali su 109 prometnih prekršaja, od čega 29 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržan je jedan vozač, dok su tri vozača uhićena.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 27. veljače, u 3.20 sati u Koprivnici, kada je 25 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila. Vozač je bio uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 28. veljače, u 23.47 sati u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 42 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 92 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Obzirom na nepovoljne vremenske uvjete (kiša, magla) koje nas očekuju tijekom predstojećeg tjedna, apeliramo na vozače da dodatno smanje brzinu kretanja svojih vozila i povećaju međusobni razmak, te da obrate posebnu pozornost na pješake i vozače bicikala.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Sve vozače starosti do 24 godine podsjećamo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za mlade vozača dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.



Stranica