Rezultati pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica

Slika PU_KK/Vijesti/2017/09/pojas.png

Od 11. do 17. rujna, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. U sklopu nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, vršen je i nadzor prijevoza djece u vozilima vezano uz korištenje dječjih sjedalica.   

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Od 11. do 17. rujna, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. U sklopu nadzora  korištenja sigurnosnog pojasa, vršen je i nadzor prijevoza djece u vozilima vezano uz korištenje dječjih sjedalica. 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora, ukupno je sankcionirano 258 prometnih prekršaja, od čega 77 prekršaja nepropisnog korištenja sigurnosnih pojaseva. Zbog  nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima sankcionirane su 74 osobe, dok su radi nepropisnog korištenja sigurnosnog pojasa na stražnjim sjedalima sankcionirane tri osobe. Nisu zabilježeni prekršaji nepropisnog prijevoza djece. Osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas izdano je 56 mjera pisanog upozorenja, naplaćeno je osam novčanih kazni, te je sačinjeno 13 izvješća o počinjenom prekršaju. 

Tijekom pojačanog nadzora zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je devet osoba lakše ozlijeđeno. Od 31 sudionika koliko ih je moralo koristiti pojas, sigurnosni pojas koristile su 23 osobe ili  74 posto sudionika.



Stranica