Rezultati pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Slika /ikone/pojas ilustracija 2.jpg

Policijski službenici tijekom pojačanog nadzora utvrdili su 441 prekršaj, od čega su se 123 prekršaja odnosila na nekorištenje sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

Od 6. do 12. ožujka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.
 
Policijski službenici tijekom pojačanog nadzora utvrdili su 441 prekršaj, od čega su se 123 prekršaja odnosila na nekorištenje sigurnosnog pojasa.
Sankcionirano je 116 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane odraslih osoba i sedam prekršaja nepropisnog prijevoza djece odnosno nekorištenja dječjih autosjedalica.
 
U utorak, 7. ožujka, od 10 do 16 sati, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i virovitičko-podravskom provedena je akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“. Tijekom akcije izvršen je nadzor 86 vozača i putnika, kojom prilikom su sankcionirana 33 prekršaja, od čega 30 prekršaja usmjerenih na nekorištenje sigurnosnog pojasa.
 
Tijekom pojačanog nadzora zabilježeno je 16 prometnih nesreća u kojima 35 sudionika trebalo koristiti pojas, dok je sigurnosni pojas koristilo 34 osoba ili  97,1 posto sudionika.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila