Rezultati pojačanog nadzora na državnoj cesti broj 2

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U srijedu, 12. travnja, od 14 do 18 sati na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2.

 Foto: Ilustracija 

U srijedu, 12. travnja, od 14 do 18 sati na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2. 

U sklopu pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, nadzor teretnih automobila i autobusa, nadzor mladih vozača i vozača traktora, prometovanje vozača bicikala, mopeda, motocikala i kretanje pješaka te vršenje radnji vozilom u prometu. 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirana su 32 vozila, od čega 16 osobnih automobila, pet teretnih automobila i jedan traktor. Izvršeno je pet tehničkih pregleda teretnih automobila na cesti, o čemu su  sačinjeni Zapisnici o tehničkom  pregledu vozila na cestama. 

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 20 prekršaja, od čega po prekršajima: 11 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja( od 20 do 30 km/h u naselju – 10 prekršaja i od 30 do 50 km/h u naselju – jedan prekršaj), dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, jedno nepropisno pretjecanje, prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, oduzimanje prednosti prolaska, prekršaj nepoštivanja svjetlosnog znaka, nepropisno skretanje i prekršaj neposjedovanja vozačke dozvole. Sukladno Zakonu o obaveznim osiguranjima u prometu utvrđen je jedan prekršaj. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa na D - 2 nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica