Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Od 21. do 26. lipnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor prometa.

Foto: Ilustracija

Od 21. do 26. lipnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor prometa.

Uz pojačani nadzora vožnje pod utjecajem alkohola, brzine kretanja vozila, vozača mopeda i motocikala, policijski službenici bili su usmjereni na sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja te nadzor prometovanja traktora i bicikala.

Policijski službenici kontrolirali su 335 vozača i vozila a ukupno je poduzeto 118 represivnih mjera, od čega 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 brzina, šest neregistriranih vozila i isteka tehničkog pregled, 11 prekršaja tehničke neispravnosti, dva nekorištenja zaštitne kacige, osam nepropisnih pretjecanja, upravljanje prije stjecanja prava i dr.

Iz prometa su isključena 22 vozača i šest vozila, dok je privremeno oduzeto 13 vozačkih dozvola. Utvrđena su tri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Kroz ovaj pojačani nadzor kontrolirano je 36 motocikala i 11 mopeda, a spram istih poduzeto je 17 represivnih mjera, od čega jedno crveno svjetlo, ne postupanje po znaku pol. službenika, tri nepropisna pretjecanja, nepoštivanje prometnog znaka, tehnička neispravnost, upravljanje prije stjecanja prava, dvije nepropisne brzine, tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva nenošenja zaštitne kacige itd.

Tijekom pojačanog nadzora izvršena je kontrola 16 žena vozačica, kojima nisu  utvrđeni prekršaja. Nisu zatečeni počinitelji prometnih prekršaja u povratu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 24. lipnja, u 23.25 sati u Križevcima, gdje je 46 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg, te je zadržan do otrježnjenja.

Najveća brzina kretanja izmjerena je u subotu, 23. lipnja, u 16.11 sati u Sv. Ivanu Žabnu gdje je za sada nepoznati vozač upravljao motociklom brzinom od 105 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.
           
U posebnim prostorijama do otrježnjenja je zadržano pet osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Dva vozača su uhićena te su protiv njih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.

U vrijeme pojačanog nadzora prometa zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U tim nesrećama tri su osobe teže ozlijeđene.



Stranica