Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2017/01/pol.auto.2.png

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u nedjelju, 29. siječnja, na području Postaje prometne policije Koprivnica, od 17 do 23 sata, proveden je pojačani nadzor prometa.   

Foto: Ilustracija 

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u nedjelju, 29. siječnja, na području Postaje prometne policije Koprivnica, od 17 do 23 sata, proveden je pojačani nadzor prometa. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bila je posvećena nadzoru upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladim vozačima, ali i vozačima bicikala. 

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 45 vozača od čega osam mladih vozača i 10 vozača bicikala. Utvrđen je ukupno 21 prometni prekršaj. 

Vozilima pod utjecajem alkohola upravljalo je osam vozača. Vozači su upravljali vozilima s koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg alkohola u organizmu (tri prekršaja), koncentracijama od 1,00 do 1,50 g/kg u organizmu (dva prekršaja) i koncentracijama većima od 1,50 g/kg (tri prekršaja).  Pod utjecajem alkohola zatečen je jedna mladi vozač, te pet vozača bicikala. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Ulici bana Josipa Jelačića u Kunovcu u 20.50 sati, kada je 21 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Od ostalih prekršaja sankcionirane su četiri prekršaja tehničke neispravnosti vozila, tri prekršaja nekorištenja reflektirajućeg prsluka, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenje mobitela,  prekršaj isteka vozačke dozvole, prekršaj ne postupanja po naredbi policijskog službenika i jedan prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava. 

Prekoračenje brzine kretanja utvrđeno je u 18.28 sati na državnoj cesti broj 41 u Vlaislavu kada je 30 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 117 km/h iako je brzina kretanja na rečenoj dionici ograničena na 60 km/h. 

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačka će i nadlaje provoditi ciljane nadzore prometa u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica