Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2017/02/info.tocka.27.2.jpg

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u petak, 24. veljače, na području Policijske postaje Đurđevac, od 18 do 24 sata, proveden je pojačani nadzor prometa.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u petak, 24. veljače, na području Policijske postaje Đurđevac, od 18 do 24 sata, proveden je pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bila je posvećena nadzoru upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladim vozačima. Tom prilikom kontrolirana su 46 vozača od čega 16 mladih vozača. Utvrđeno je ukupno osam prometnih prekršaja.

Vozilima pod utjecajem alkohola upravljala su četiri vozača. Vozači su upravljali vozilima s koncentracijama od 0,50 do 1,00 promila alkohola u organizmu (2) i koncentracijama većima od 1,50 promila (2). Dva mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornog vozila zabilježena je u 23.10 sati u Dravskoj ulici u Novom Virju, kada je 60 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,16 promila. 

U sklopu pojačanog nadzora održano je pet info-točaka putem kojih su građani upozoreni na opasnosti koje sa sobom nosi upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, nepoštivanje ograničenja brzine kretanja, te dani savjeti mladim vozačima i pješacima za sigurnije sudjelovanje u prometu. Pješacima su uručene reflektirajuće narukvice kako noću i u vrijeme smanjene vidljivosti bi bili što uočljiviji tijekom sudjelovanja u prometu. 

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačka će i nadalje provoditi ciljane nadzore prometa u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica