Rezultati pojačanog nadzora prometa - biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 1,80 promila

Slika /ikone/policija.promet.1.jpg

Ukupno su utvrđena 122 prometna prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 4. do 7. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba ozlijeđeno i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (1), nepropisno uključivanje u promet (1), ne držanje razmaka od desnog ruba kolnika (1) i oduzimanje prednosti prolaska (1). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su jednu prometnu nesreću u kojoj su četiri osobe ozlijeđene. Mladi vozači nisu evidentirani kao počinitelji prometnih nesreća.

Ukupno su utvrđena 122 prometna prekršaja od čega osam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 64 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 4. prosinca, u 11.05 sati, na državnoj cesti broj 2, u Budančevici, u Ulica Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 110 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 4. prosinca, u 11.50 sati, u Starigradu, u Starogradskoj ulici, kod 47-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,80 promila.

Tijekom pojačanog nadzora kontrolirano je 15 mladih vozača te je utvrđeno šest prekršaja. Mladi vozači nisu zatečeni u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača te recidivista.
 

Priopćenja | Promet i vozila