Rezultati pojačanog nadzora prometa - Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,29 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda ukupno je sankcionirano 170 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (2), oduzimanje prednosti prolaska, nepropisna vožnja unazad i tehnička neispravnost vozila.
Jednu prometnu nesreću prouzročio je vozač pod utjecajem alkohola. Mladi vozači nisu činili prometne nesreće.

Tijekom vikenda ukupno je sankcionirano 170 prometnih prekršaja od čega 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 87 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nisu provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 1. studenoga, u 15.40 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 121 kilometar na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 1. studenoga, u 13.50 sati, u Ulici kralja Tomislava u Kloštru Podravskom, kod 36-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,29 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Ističemo i zaticanje 37-godišnjeg vozača koji je u subotu, 31. listopada, u 21.35 sati, u Bjelovarskoj ulici u Križevcima zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,14 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su počinili dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Izvršen je nadzor 20 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja od čega tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom, prekršaj upravljanja vozilom za koje je isteklo važenje registracije, prekršaj upravljanja vozilom za koji je isteklo važenje police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti i prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista i vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala.

Ovim putem podsjećamo na obvezno korištenje kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana na svim motornim vozilima.
 

Priopćenja | Promet i vozila