Rezultati pojačanog nadzora prometa – sankcionirano 237 prometnih prekršaja

Slika /ikone/Promet.jpg

Izvršen je nadzor 299 vozača te je pritom sankcionirano 237 prometnih prekrša

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 14. veljače 2022. g. na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Okolnosti koje su dovele do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina (4), nepropisno pretjecanje (2), oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje vozilom po kolniku.
 
Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola su izazvali četiri prometne nesreće. Jedan mladi vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Izvršen je nadzor 299 vozača te je pritom sankcionirano 237 prometnih prekršaja od čega 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 111 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dvoje vozača su bili smješteni u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 13. veljače, u 18.31 sat, u Kenđelovcu  kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 131 kilometar na sat iako je brzina kretanja vozila na rečenoj dionici DC 28 ograničena na 70 kilometara na sat. Ističemo i vozača koji se u nedjelju, 13. veljače, u 11,40 sati u Ulici Stjepana Radića u Budančevici kretao brzinom od 130 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 12. veljače, u 17.20 sati, u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kod 40-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,54 promila upravljao biciklom. Ističemo i 58-godišnjeg vozača koji je u subotu, 12. veljače, u 21.25 sati u Ulici Miklinovec u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,26 promila pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Izvršen je nadzor 65 mladih vozača. Mladi vozači su počinili 18 prometnih prekršaja od čega pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (do 0,50 g/kg – 4; 1,00 do 1,50 g/kg - 1), četiri prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka,  prekršaj nenošenja vozačke dozvole, prekršaj upravljanja vozilom kategorije koja nije upisana u vozačku dozvolu, prekršaj nenošenja prometne dozvole, prekršaj oduzimanja prednosti prolaska, prekršaj nepropisnog prijevoza djece, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog prestrojavanja i prekršaj nepropisnog pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u subotu, 12. veljače, u 00.20 sati u Vinogradskoj ulici u Đurđevcu, kada je 19-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,15 promila.
 

Priopćenja | Promet i vozila