Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda sankcionirano je 57 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 24. do 28. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su stradale dvije osobe od kojih je jedna teško ozlijeđena, dok je druga lakše ozlijeđena. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće. 
Uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (3), oduzimanje prednosti prolaska i nepropisna vožnja unazad. 

Sankcionirano je 57 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 27. prosinca, u 10.12 sati, na državnoj cesti broj 2 u Ulici Stjepana Radića u Budančevici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 127 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 26. prosinca, u 16 sati, u Mičetincu kod 74-godišnjeg vozača koja je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,09 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja nisu zatečeni recidivisti. Izvršen je nadzor pet mladih vozača koji nisu zatečeni u činjenju prekršaja.
Do kraja godine policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama, odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.

Apeliramo na vozače da smanje brzinu kretanja svojih vozila, povećaju međusobni razmak, poštuju prednost prolaska i da ne upravljaju vozilima nakon konzumacije alkohola. Također, apeliramo na vozače bicikala da noću i u vrijeme smanjene vidljivosti budu označeni reflektirajućom odjećom, prslukom ili drugom reflektirajućom oznakom, a na pješake da koriste reflektirajuću materiju ili izvor svjetlosti.
 

Priopćenja | Promet i vozila