Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/02/14. veljače (3).JPG
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su u nedjelju, 14. veljače, sudionike u prometu koji su poštivali prometne propise nagradili prigodnim preventivno-promidžbenim materijalima

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Tijekom vikenda, od 12. do 15. veljače 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Uzroci događanja prometnih nesreća tijekom vikenda bili su brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno uključivanje u promet i ne držanje životinje pod nadzorom.

Sankcionirano je 236 prometnih prekršaja od čega 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja odbijanja ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu, prekršaj odbijanja ispitivanja prisustva droge u organizmu, 128 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 12. veljače, u 11 sati na državnoj cesti 28 u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je u subotu, 13. veljače, u 12.40 sati, u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabno, upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 113 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim propisom ograničena na 50 kilometara na sat .

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 14. veljače, u 00.25 sati, u Pavelinskoj ulici u Koprivnici, kod 33-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,16 promila.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 81 mladog vozača. Mladi vozači počinili su 18 prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (0,50 – 1,00 g/kg – 2), osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka, prekršaj prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti droge u organizmu i prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u subotu, 13. veljače, u 2 sata, na otvorenom dijelu državne ceste 41 između Vlaislava i Plavšinca kod 20-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,75 promila, pri čemu je, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Povodom blagdana sv. Valentina, policijski službenici su u nedjelju, 14. veljače, sudionike u prometu koji su poštivali prometne propise nagradili prigodnim preventivno-promidžbenim materijalima.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na uočavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, poštivanju prednosti prolaska, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.
 

Priopćenja | Promet i vozila